Horvátországi nyaralás 2012-ben - Tim Travel Kft horvát és olasz utazási iroda

1065 Budapest, Podmaniczky u. 15. Tel.: (36-1) 7888 196 Tel/fax: (36-1) 322-5320 E-mail: info@timtravel.hu


Kérjük figyelmesen olvassák el!

HORVÁTORSZÁG

HORVÁTORSZÁG: szárazföldi területe 56.594 km2, territoriális tengerfelülete 31.067 km2 , népesség: 4.437.460 lakosa van. államforma: köztársaság, főváros: Zágráb. Szlovéniával, Magyarországgal, Bosznia-Hercegovinával, Montenegróval és Szerbiával határos.
ÉGHAJLAT: az ország belsejében mérsékelt kontinentális éghajlat, a hegyekben hegyvidéki éghajlat uralkodik, míg az Adria partja mentén a kellemes mediterrán éghajlat a jellemző, sok napsütéssel.
HIVATALOS NYELV: horvát
IDŐELTOLÓDÁS: nincs
PÉNZNEM: kuna (1 kuna = 100 lipa)
HITELKÁRTYA: szinte valamennyi szállodában, kikötőben, étteremben és üzletben elfogadják az alábbiakat: Eurocard/Mastercard, Visa, American Express, Diners
TELEFONHÍVÁS: Magyarország a 0036, Horvátország a 00385 előhívószám tárcsázásával hívható
MOBILTELEFON: a hálózat kiépített, a tarifákról és feltételekről a hazai szolgáltatóknál érdeklődhetnek.
JAVASOLT VÉDŐOLTÁS: nincs
ÜZLETEK NYITVATARTÁSA: Az üzletek többségének nyitvatartási ideje: hétköznapokon 8-20 óráig, szombaton és vasárnap 14 óráig, turistaidényben általában tovább nyitva tartanak.
KÖZLEKEDÉS: Horvátországi beutazáshoz az autóvezetőnek rendelkeznie kell vezetői engedéllyel és forgalmi engedéllyel, valamint a jármű biztosítását igazoló okmánnyal. Sebességkorlátozás: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, gyorsforgalmi utakon 110 km/h, autópályán 130 km/h. A fényszóró használata éjjel nappal (24 h) kötelező minden jármű részére. Vezetés közben tilos a mobiltelefon használata. A biztonsági övek használata kötelező. Az autó kötelező tartozéka a láthatósági mellény. Fizetős autópályák: A1, A2, A3, A4, A7; hidak és alagutak: Učka, Mirna, Krk; további felvilágosítás www.hak.hr
UTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES OKMÁNYOK: Útlevél vagy valamilyen, nemzetközi megállapodás szerint elismert okmány a személyazonosításhoz elegendő a határátlépéshez. Felvilágosítás: a Horvát Köztársaság külképviseletén és konzuli osztályán vagy a Horvát Köztársaság Külügy -és Európai Integrációs Minisztériumánál (Tel: 00385-1-456-9964; e-mail, stranci@mvpei.hr, www.mvpei.hr.
VÍZUM: magyar állampolgároknak nem szükséges
ORVOSI ELLÁTÁS: Kórházak, klinikák, minden nagyobb városban találhatók, mentőszolgálat és gyógyszertár pedig minden kisebb településen. Ideiglenesen az országban tartózkodó magyar állampolgárok orvosi ellátásra - a sürgősségi eseteket kivéve - csak térítés ellenében tarthatnak igényt. Ezért célszerű az utazás időtartamára szóló betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást kötni. Az esetlegesen szükségessé váló orvosi ellátás anyagi fedezetét a tartózkodás időtartamára megkötött betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás biztosítja.

Szálláshelyekkel kapcsolatos tudnivalók!


argin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } ÜDÜLŐHELYI DÍJ: Horvátországban a turistáknak kötelességük üdülőhelyi illetéket fizetni. Ahol az ár nem tartalmazza az üdülőhelyi díjat ott külön feltüntetjük
EGYÉB KÖLTSÉGEK
A HUF-ban megadott költségeket irodánkban, az EUR-ban megadott költségeket a helyszínen kell fizetni.
ÉRKEZÉS/ELUTAZÁS, SZÁLLÁSÁTVÉTEL, TARTÓZKODÁS
A szálloda / kulcsátvételi hely pontos neve, címe, telefonszáma és az átvétel időpontja mindig a részvételi jegyen (voucher) van feltüntetve. Az apartmanokat általában 16:00-19:00 között lehet átvenni és általában 10:00 óráig kell átadni. A szállodák esetében a szállodai szobákat 14:00-20:00 között lehet elfoglalni és 10:00 óráig kell elhagyni. Kései érkezés esetén minden esetben legkésőbb 18:00 óráig értesítsék az irodát/szállodát a részvételi jegyen megadott telefonszámon vagy hívják ügyeleti mobilunkat. Ha később érkeznek, vagy korábban utaznak el, akkor a fel nem használt időszak díját nem áll módunkban visszatéríteni.
LÉTSZÁM ÉS GYEREKKEDVEZMÉNY
Az apartmanok mindig csak a maximális létszámmal vehetők igénybe, a gyermekek mindig teljes főnek számítanak. Ha a megadott létszámnál többen érkeznek meg a partnerirodának jogában áll megtagadni az apartman átadását, ill. kitilthatja a plusz személyeket az apartmanból. Ezért a pótágy igényt mindig előre kell jelezni, akkor tudunk plusz főt felvenni, ha a partner visszaigazolta. Gyerekkedvezmények csak szállodák esetében érvényesek. 0-2 évig általában ingyenes, kiságy és ellátás nélkül, ahol ettől eltérő kondíciók vannak ott külön jelezzük.
SZÁLLODÁK ÉS APARTMANOK ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI, FELSZERELTSÉGE
Az apartmanok magánházakban találhatók. Vannak köztük újabb és régebbi építésűek egyaránt, de mindegyik szépen rendben tartott és tiszta. Berendezésük, belviláguk a tulajdonos ízlését tükrözi, általában a praktikusság az elsődleges szempont. Az ár magában foglalja: víz, villanyáram, hűtőszekrény, edények, étkészlet, evőeszköz, tisztítóeszközök, ágynemű használatát, heti egyszeri ágyneműcserét és végtakarítást, ettől eltérő feltételeket katalógusunkban feltüntetjük. Törölközőről, fürdőlepedőről, mosogatószerről, tisztálkodási szerekről, valamint a főzéshez szükséges fűszerekről, egyebekről a vendégek önmaguk számára gondoskodnak. Az apartmanok használatának időtartama alatt a rend és a tisztaság fenntartása az Utasok feladata. Jelentős energia-, víz- és üzemanyag fogyasztó készülékek bevitele (melegítő, ventilátor, hűtőszekrény) nem megengedett. Kérjük az Utasokat, hogy a szobákból és apartmanokból ne vigyék ki a teraszra, azaz ne tegyék ki eső és nap hatásának a berendezési tárgyakat. A klimatizációs berendezés használata csak csukott ablakok és ajtók mellett megengedett.
ÉTKEZÉS
Kérjük mindig nézzék meg érkezéskor a reggeli, ebéd, vacsora pontos időpontját, mert csak a megadott időpontban lehet igénybe venni. Ha bármelyiket elmulasztják nem kapnak étkezést, nem pótolható és díja nem téríthető vissza. A főétkezések az ital árát nem tartalmazzák.
STRANDHASZNÁLAT
Horvátországban általában ingyenesek a strandok, ahol ettől eltér a gyakorlat prospektusunkban jelezzük.
ÚSZÓMEDENCE
Általában június elejétől szeptember közepéig vannak nyitva. A medencét nagyon sok helyen csak felügyelet alatt lehet használni, ezért sokszor a siesta idejére bezárják őket, ill. este 6, vagy 7 után már nem használhatók.
BETÖRÉS, LOPÁS
Mint mindenhol, előfordulhatnak lopások (kézitáskából, autóból, lakásból stb.). Ezért értéktárgyaikat, úti okmányaikat, pénzüket soha ne hagyják az autóban. Az apartmanban / hotel szobában mindig gondosan zárják be az ablakokat és az ajtókat. Sem irodánk, sem partnereink nem vállalhatnak felelősséget az ilyen nemű károkért. 
KÉRÉSEK, PANASZOK, REKLAMÁCIÓK
Egyéni kéréseket, kívánságokat foglaláskor továbbítjuk a partnereinknek, de azokra garanciát nem tudunk vállalni. A kérés esetleges nem teljesülése reklamációs alapot nem képez. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk értékesített szálláshelyeken, minden rendben legyen. Ha ennek ellenére valamivel elégedetlenek, kérjük azonnal jelezzék partnerirodánkban vagy hívják ügyeleti telefonszámunkat, hogy a hiba mielőbb kijavításra kerüljön. A szálláshely esetleges cseréjét az érkezés napján, azonnal kell kérni ! A cseréből adódó többletköltségek az utast terhelik. Olyan reklamáció esetében, melynél a fogadó fél nem ismeri el a hibát, vagy azt a helyszínen nem jelentették vagy elmulasztották hívni ügyleleti számunkat, a későbbiekben nem áll módunkban visszatérítést eszközölni.

 


 

 

 

Akciós ajánlataink

 

KEDVES LÁTOGATÓINK !


FOLYAMATOSAN TÖLTJÜK FEL 2013-AS NYÁRI ÁRAINKAT, MOST A KÖVETKEZŐ VÁROSOKAT TEKINTHETIK MEG: LIGNANO, BIBIONE, LIDO DI JESOLO ÉS CAORLE. KEMPINGEK: CAORLE, CAVALLINO, GARDA-TÓ, TOSZKÁNA, OLASZ RIVIERA

A TÖBBI VÁROST PILLANATNYILAG ONLINE RENDSZERÜNKÖN KERESZTÜL ÉRHETIK EL, ITT FŐLEG SZÁLLODÁKAT TALÁLHATNAK: RÓMA, VELENCE, RIMINI, MILÁNÓ, STB. (http://www.timtravel.hu/content/olaszorszag/olasz-szallodak-online)

AZ ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY 03.31-IG 10% MINDEN FORINTOS ÁRUNKBÓL, EZ TERMÉSZETESEN AZ ONLINE SZÁLLODÁK ÁRAIRA IS VONATKOZIK.

EGYES SZÁLLODÁKRA ÉS APARTMANOKRA AZ OLASZ PARTNEREK ELŐFOGLALÁSI ILL. SPECIÁLIS KEDVEZMÉNYEKET ADNAK, EZEKET MINDIG AZ EGYES SZÁLLÁSOK ÁRLISTÁIBAN TALÁLJÁK MEG, EZEK AZ AKCIÓK A 10%-OS ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNYÜNKKEL ÖSSZEVONHATÓK !